MO Radio

Tydligen så skall Mortal Online's sound designer bli intervjuad i deras Mortal Online Radio runt 22 ikväll.

Till detta har han tydligen blivit ombedd att spela upp någon musik han gjort och eftersom han och jag råkar ha ett akustiskt halvjazzigt pop-projekt ihop, skall det tydligen bli något av våra ännu-instrumentala alster som skall ljuda ^^'

Vi har dessvärre hamnat lite i att ständigt ligga halvt på is, främst därför att vi de senaste åren mestadels bott på olika orter. Men någon dag skall det minsann färdigställas!

Den som råkar läsa detta och känner för att lyssna om ca 10 minuter kan ju ta tillfället i akt att göra det ^^

Uppdatering: Nu är klockan 22:30 och de hoppas att sändningen snart skall börja ^^

Dagens skivtips

Det pågår en överväldigande mängd sommarreor i de flesta affärer och onlinebutiker. För den som gillar t.ex. film, musik och spel så har CDON, Ginza, Discshop m.fl. en hel del erbjudanden.

I vanlig ordning får man vada genom ganska stora mängder skräp i hopp om att kunna hitta sig ett fynd. Slöa sommardagar dock har lett till att man kanske plöjt igenom erbjudandena i större omfattning än man i vanligtvis brukar göra, men som resultat av detta vill jag passa på att tipsa ev. läsare om vad som kan vara sommarens skivfynd:

 

Dimension Zero's "Silent Night Fever" för enbart 10kr på Ginza

För de inte insatta så rör sig om ett sidoprojekt från In Flames-gitarristen Jesper Strömblad och tillhör kategorin melodisk dödsmetall, om än lagt åt det lite hårdare hållet. Det kan te sig betydligt mer brutalt för de som enbart lyssnar på In Flames svängiga gitarrmelodik, men är samtidigt tillräckligt melodiöst för att höja sig över generiskt dödsmangel. Det är musikaliskt välgjort både vad gäller innehåll och genomförande, dock sticker produktionen ut lite i jämförelse med de traditionella göteborgsdöds-produktionerna och är betydligt mer "in your face" med betoning på brutaliteten.

Det är en "solid platta" (för att uttrycka sig i sådana termer) som jag anser är värd bra mycket mer än de ynka 10 riksdaler som Ginza tar för den. Så är du en anhängare av melodisk dödsmetall, eller inte-allt-för-melodisk dödsmetall för den delen rekommenderar jag er varmt att undersöka detta erbjudande närmare.

Ett rymdskepp... kl 02.02

Efter en kort period av bristande motivation så kan man helt plötsligt få för sig att bara ta sig an och göra något.

Vad som sedan inkluderade en ganska lång utläggning i UV-mappning i Blender, som i sig bara resulterade i lite visdom och erfarenhet kring UV-mappning generellt, slutade så småningom i ett någorlunda skapligt rymdskepp.


Så kollar man på klockan, så är den visst 02.02.

"Hoppsan...?"

RSS 2.0