Nedgraderade nyreleaser av gamla konsoller

Med Gamescom-mässan i full gång sprutar det ut nyheter och trailers från snart kommande spel. Med både Sonys kommande handhållna konsoll vid horisonten och Nintendos kommande Wii U, så har båda företagen valt att piffa upp sina gamla konsoller... eller kanske rättare sagt, piffa ner.

GameInformer.com rapporterar att Sony ämnar att släppa en budget-version av den nuvarande PlayStation Portable, som utöver ett lägre pris även verkar ha fått sitt WiFi-stöd borttaget. Det kan väl finnas ett uns av reson i detta, då PlayStation Portable är och förblir den enda UMD-spelaren i existens. I och med PlayStation Vita's avsaknad på UMD-läsare så kommer en faktiskt PlayStation Portable fortsätta att vara det enda sättet att spela det exklusiva spelrepertoaren som enbart släpps på fysiska UMDs. Dock, om du ändå köper en PlayStation Portable... vill man då inte ha alla features möjliga? Nåväl, det kan möjligen tilltala de med lite begränsad budget som enbart vill spela UMD-spel, alternativt de som är snåla.

FZ.se rapporterar däremot att en ny slimmad version av Nintendo Wii skall släppas, som även tar bort GameCube-stödet vilket jag tycker är desto mer synd. Även om Nintendo verkar sträva efter att hålla sitt klassiska spelarkiv vid liv via re-releaser och digital distribution, så är ändå de största exklusiva GameCube-titlarna fortfarande just det, exklusiva. Möjligheten att ta del av dessa guldkorn på en av den nuvarande generationens konsoller är fullkomligt strålande, för de som nu faktiskt är intresserade av att spela spelen och ännu inte haft möjlighet.

Dock är det väl inte sagt huruvida de nya versionerna kommer att samexistera med de nuvarande modellerna eller inte. Men med tanke på att Wii har cirka 5 år på nacken och PlayStation Portable har 6 år på nacken i väst så är det inte otänkbart att någon modell kommer att sluta produceras till förmån för sin nyare, om än sämre, version. Så den som länge gått med köptankar kring en Wii med förhoppning av att ta del av två spelbibliotek, eller den som kanske skulle ha glädje av WiFi på en PlayStation Portable, då är det kanske snart dags att punga upp med slantarna, innan det är för sent.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0