Nendoroid Generation

Nendo är japanska för lera, typ. Nendoroid är en serie gulligt feldimensionerade plastfigurer gjorda av ett japanskt företag vid namn Good Smile Company. De har producerat figurer från diverse olika manga- och animeserier såsom Death Note, Fate/Stay Night, Black Rock Shooter med flera, samt spelserien Touhou.

Dessa små figurer skall nu få ett spel för PlayStation Portable vid namn Nendoroid Generation, där de gulliga plastversionerna av karaktärer från diverse franchises kan slåss mot varandra... och, om man skall tro denna trailer, även... dansa mot varandra:

 

Detta hade generellt inte varit något spel som intresserat mig, om det inte hade varit för den det officiella tillkännagivandet att spelet kommer att inkludera karaktärer från ovan nämnda Touhou Project, vars indie-utvecklade danmakushooters ligger mig varmt om hjärtat.

 

Spelet skall släppas i Japan 2012 och jag har svårt att tro att någon lansering i väst någonsin kommer att kunna vara aktuell.

 

Men det är nördig kuriosa och tämligen intressant att se Touhou-karaktärer förekomma i ett kommersiellt spel, som ges ut av inga mindre än Namco Bandai.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0