Ett av världens bästa spel får en remake

Det råder inget tvivel om att bloggandet totalt har havererat. Även om det konstant sker nämnvärda saker som gör att man tänker "det där måste jag blogga om". När ett nytt år har påbörjats så kan det ju kännas som ett lämpligt tillfälle att börja på ny kula, om inte annat så blir man illa tvungen när man på den första dagen av det nya året läser att en remake av det kanske bästa spel som någonsin gjorts officiellt får en remake och att det finns tankar på en tredje del i spelserien.

I en intervju på gog.com så svarar Frédérick Raynal, Sébastien Viannay och Didier Chanfray på frågor kring det, i min mening, legendariska Little Big Adventure från 1994.

Det franskutvecklade spelet, som är känt som Relentless: Twinsens Adventure överallt annars i världen utom i just Europa, var det tredje spelet jag köpte på CD-ROM i mitten av 90-talet och har sedan dess lämnat ett evigt avtryck i mitt sinne som ett av det mest episka äventyrsspel som någonsin gjorts. Jag minns så väl hur man som blott 10-11 åring fick kämpa för att ta sig igenom Temple of Bu första gången.

Det var till min stora glädje som spelet fick en uppföljare 1997 i form av Little Big Adventure 2 (även kallat Twinsen's Odyssey i andra delar av världen).

Alla som missade denna pärla när det begav sig har definitivt missat något i hästväg och jag har svårt att försöka formulera något vettigt utan att det bara formar en tjock nostalgisk gegga. Om de kan göra en remake som är hälften så bra som orginalet så är 2012 års "game of the year" redan givet, förutsatt att det släpps i år det vill säga. Spelvärlden har något att se fram emot i varje fall.

Vad jag såg förtäljde inte intervjun vilken/vilka plattformar det ev. skulle komma till, men PC borde vara väl givet. I dagsläget är ju multiplattformspel och digital distribution ack så populärt och orginalet fick ju tydligen en PlayStation-port i Europa 1997, så vi får se.

Jag avslutar med att inleda året med att embedda ledmotivet till denna fantastiska saga:


RSS 2.0