3DS och shooters...

Är du intresserad av shooters och äger en Nintendo DS är säkert namnet Nanostray bekant, inte minst för att det inte finns överdrivet många shooters till DS.

Enlige Siliconera har utvecklarna, Shin'en Multimedia, nu gått ut med att de håller på att utveckla en shooter för Nintendos nyligen lanserade 3DS, med titeln Nano Assault.

Den bärbara shootern är ju en tämligen vettig tanke, med dess generellt korta men intensiva spelomgångar. Dock när Cave håller på att portar sina spel till iOS och andra telefonplattformar så är frågan hur de diton specifikt utvecklade för Nintendo-hårdvara står sig i jämförelse.

Cave-spelen för telefon har modifierade styrsystem och erbjuder inte samma upplevelse som en regelrätt konsollport gör, men de är i vilken form de än kommer ofta gedigna spelupplevelser.

Värt att nämna i sammanhanget är att Cave faktiskt gjorde en Death Label-version (som i Cave-spel brukar innebära att man bara spelar bossfighter) av sitt Ketsui ~Kizuna Jigoku Tachi~ till Nintendo DS, men som givetvis enbart släpptes i ursprungslandet.

Med iOS som den för tillfället givna handhållna plattformen för shooters så är det intressant att se om 3DS kommer att kunna sätta emot något. Givetvis förutsätter det att utvecklare producerar spel för plattformen, men även att spelen blir bra. Sedan om 3D-teknologin har något att tillföra genren i sig är väl tveksamt, utöver att vara extremt gimmick:igt, men det får både tiden och ev. nyskapande utvecklare så småningom utvisa.

Om inte annat innebär det att det iallafall kommer att ha släppts en shooter till 3DS...

...och sedan får vi väl se hur den nu beryktade Wii 2 kommer att kunna stå sig i shootersammanhang. Det första Wii fick ju åtminstone Castle of Shikigami III i Japan och Nordamerika...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0