Ingen mer Nintendo DS Lite

Idag meddelade GameInformer.com att produktionen av Nintendos DS Lite skall upphöra. Lite-modellen var den andra upplagan av Nintendo's bärbara DS-konsoller och i och med att ursprungskonsollen inte tillverkats på ett tag så återstår därmed endast de något nyare DSi och DSi XL.

Med Nintendos 3DS på marknaden så kan man ju undra på vilket sätt denna nyhet kan vara anmärkningsvärd. Varför bry sig om att blicka bakåt mot undermålig hårdvara när vi har ny shiney 3d-teknik att fördriva vår dyrbara tid med?

För den inbitna retro-gamern så är det värt att anmärka att DS Lite var den sista modellen av Nintendo DS med en slot för Game Boy Advance-spel. Därmed var det den enda officiella nyproducerade konsollen som kunde spela någon form av fysiska Game Boy-spel.

Game Boy lanserade 1989 i Japan och Nordamerika och 1990 i Europa och har flertalet unika titlar i sin spelrepertoar och är utan tvekan en fundamental och älskad del av många individers barndom. Med den upphörda produktionen av Ninteno DS Lite är det också den sista spiken i kistan för Game Boy-serien och möjligheten att läsa deras fysiska kassetter.

Visst kommer digital distribution antagligen försöka fylla en del av det tomrum som kan tänkas uppstå (med de för- och nackdelar som det kan tänkas innebära), men för de som värderar minnet av plastkassetter med sådana odödliga Game Boy-titlar som t.ex. The Legend of Zelda: Link's Awakening och Super Mario Land, skulle jag starkt rekommendera att hålla hårt i sinna funktionella Game Boy-kompatibla konsoller, för snart är de antagligen ett minne blott.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0