Dagens TV-tips: Video Games Live

Jag råkade zappa förbi och se att SVT2 kl 20.00 ikväll kommer att visa "Video Games Live" som en del av deras programserie "veckans föreställning". För den som möjligtvis har andra planer för en lördagkväll så skall den tydligen även visas i repris på SVT24 imorgon kl 22.00.

Video Games Live är en serie koncerter med TV-spelsmusik som framförts tillsammans med lokala symfoni-orkestrar världen över. Det hela arrangeras och leds av den forna tv-spelskompositören Tommy Tallarico.

Det finns knapert med information på SVTs hemsida om vad koncerten kommer att innehålla, utöver att det utlovas musik från bl.a Pong, Tetris, Mario Bros., Sonic The Hedgehog och World of Warcraft, men jag antar att det är PBS-specialen som spelades in någon gång under 2010 som nu kommer att visas på svensk TV (jag vet dock faktiskt inte om den har visats vid något tidigare tillfälle). Trailern till denna ser iallafall ut på detta viset:


Huruvida det är den specifika koncerten är egentligen väl irrelevant. Ifall man har en ledig timme att fördriva kl 20.00 ikväll så kommer det antagligen att vara en underhållande nostalgitripp oavsett, med en del av världens troligen bästa musik.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0