DoDonPachi Resurrection för Xbox 360... till PAL!

DoDonPachi Dai-Fukkatsu är det femte spelet i DoDonPachi-serien. Det första spelet som kom hette blott DonPachi och släpptes 1995 i arkadhallarna. Uppföljaren DoDonPachi kom 1997, som sedan fick en externt utvecklad uppföljare vid namn Bee Storm: DoDonPachi 2 som släpptes 2001. DoDonPachi 2 är än så länge det enda spelet som inte utvecklats av de ursprungliga upphovsmännen Cave och har dessutom fått rätt usel kritik.

Efter det kom DoDonPachi Dai Ou Jou 2002 och släpptes i både arkadhallar och för japansk PlayStation 2.

Sedan har vi då nått spelet detta kommer att  handla om: DoDonPachi Dai-Fukkatsu, som kom 2008 och portades till japansk Xbox 360 ca två år senare, närmare bestämt i början av 2010.

Spelet portades sedan till iOS samma år under namnet DoDonPachi Resurrection med en bunt nya features och modifikationer och blev tillgängligt för iPads världen över.

Förra veckan kom Cave med den överraskande nyheten att DoDonPachi Resurrection skall släppas för Xbox 360... och då även komma till Europa!

Detta följer då i fotstegen av DeathSmiles som tack vare Rising Star Games fick en PAL-release tidigare i år. Det är även Rising Star Games som bär ansvaret för att nu porta DoDonPachi Revolution och släppa det till Europa.

Så numera råder det ingen tvekan om att Xbox 360 är den ultimata danmaku-konsollen denna generationen med alla regionsfria släpp och lokaliserade alster.

Oavsett är det bara att glädjas åt att danmaku-spel officiellt får nå den västerländska marknaden, vilket avslutningsvis kan firas med trailern till det kommande DoDonPachi Resurrection för Xbox 360:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0