Akai Katana Shin

Det japanska spelföretaget Cave har nyligen gjort en hel del tillkännagivanden i form av foto-relaterade äventyrsspel, sido-scrollande ninjaspel, iPhone-portar med mera. För danmaku-fantasten så är givetvis det mest intressanta det som bär namnet Akai Katana Shin.

Xbox 360 har än en gång välsignats med en konsollport av en Cave-shooter och denna gång är det deras horisontalscrollande alster från 2010, Akai Katana (vilket om jag förstått det rätt betyder "Red Katana"). Detta är Cave's fjärde horisontalscrollande shooter någonsin (den första var Progear som kom 2001, följt av två DeathSmiles-spel, varav det första ganska snart kommer att släppas i Europa) och det är den andra av det slaget som når en hemkonsoll. Porten kommer att få lite nya features (som brukligt är) såsom HD-grafik, widescreen, en alternativt spelmekanik, nya banor med mera.

Det tråkiga är dock att det kommer att släppas med regionslås och därmed är inget internationellt releasedatum aktuellt, men med tanke på att DeathSmiles har fått en chans på den västerländska marknaden så är det ingen omöjlighet att även denna titel någon gång i framtiden skulle kunna få det.

En trailer ackompanjerad av hetsig japansk rock-techno finns såklart att tillgå:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0