Pink Sweets & MuchiMuchi Pork!

Gamla nyheter är också nyheter... så länge man inte hört dem förut.

Att den generellt regionslåsta Xbox 360 har varit japanska Cave's favoriserade konsoll när det gäller hemkonsollportningar av deras danmaku-shooters är ju vid detta laget rätt etablerat (inte minst för att jag antagligen nämnt det hundratals gånger). De var iallafall vänliga nog att sträcka ut en hand mot västvärlden när de släppte Mushihime-sama Futari regionsfritt och gav icke-japaner som ville spela spelet en möjlighet att importera det och spela på lokala konsoller. Detta fortsatte med att standard-utgåvan av Espgaluda II Black Label som också den släpptes utan regionslås. Strax efter det sade Cave dock att Espgaluda II skulle bli det sista spelet som släpptes utan regionslås...

Men under gårdagen hittade jag att Cave redan i december sagt att de tack och lov inte kommer att hålla vad de lovat och en kommande dubbel-release av två danmaku's i samma förpackning även den kommer att släppas utan regionslås till Xbox 360:

 

Det är alltså titlarna Pink Sweets och MuchiMuchi Pork! som i februari kommer kunna spelas av den danmaku-sugne importören.

 

Pink Sweets ~Ibara sorekara~, som den fullständiga titeln verkar vara, är den officiella uppföljaren till shootern Ibara som släpptes i japan för arkad-hallar och på PlayStation 2. Ibara-serien kan på sätt och vis ses som spirituella uppföljare till de gamla arkad-spelen Battle Garegga och Battle Bakraid, dels p.g.a. likheter i stil och gameplay, men även för att Shinobu Yagawa jobbat som designer på samtliga.

 

Battle-spelen producerades av det japanska spelföretaget Raizing (som kring milleniumskiftet bytte namn och merge:ades in i, som jag förstått det, huvudföretaget Eighting) som var ett av de fyra företag som, tillsammans med bl.a. Cave, formades efter det legendariska spelföretaget Toaplan gick i graven. När Raizing bytte namn till Eighting så slutade de producera danmaku-shooters och Shinobu Yagawa gick över till att producera shooters för Cave istället.

 

Kopplingen  mellan Pink Sweets och MuchiMuchi Pork! är att även MuchiMuchi Pork! designats av Shinobu Yagawa, men i övrigt måste jag erkänna att jag inte vet mycket alls om titeln och det finns föga information på engelska förutom de recensioner som börjar dyka lite här och var. Den som är intresserad kan säkerligen googla sig till dessa, i annat fall så släpps MuchiMuchi Pork! and Pink Sweets Double Pack den 24:e februari.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0