Square-Enix spiller bönor

Jag antar att det mest konsekventa att göra ibland är att följa upp saker som man nämnt i tidigare inlägg. Med det sagt så höll Square-Enix igår en presskonferens i Japan som de, ack så prydligt, döpt till “Square Enix 1st Production Department Premiere”. Ursprungligen skulle den ha kallats "The Fabula Nova Crystallis conference", vilket då ursprungligen refererade till att den enbart skulle behandla titlar relaterade till Final Fantasy-seriens trettonde dels mythos, eller något i den stilen. Det är något luddigt.

Under detta omdöpta evenemang så reddes iallafall ett flertal frågetecken ut. Dels så bekräftades det att det mycket riktigt skulle komma en direkt uppföljare till Final Fantasy XIII, med det fantasifulla namnet Final Fantasy XIII-2.

Det förklarades även att varumärket som registrerades för ett tag sedan, Final Fantasy Type-0, är det nya namnet för PSP-titeln som tidigare kallades Final Fantasy Agito XIII. Anledningen till detta verkar vara att spelet har skiftat från att ha vag till snudd-på-icke-existerande koppling till övriga spel i serien, till att faktiskt inte ha någon koppling alls.

Däremot, om man skall tro wikipedia i skrivande stund, så skall spelet fortfarande räknas till den s.k. Fabula Nova Crystallis-kollektionen, vilket gör att man undrar vad poängen med namnbytet då var över huvudtaget. En inte allt för otänkbar anledning är givetvis att man vill etablera en ny spelserie, då Square-Enix redan varumärkesregistrerat namnen Type-1 till och med Type-3, men samtidigt försöka leech:a på den etablerade publiciteten för övriga Final Fantasy XIII-spel.

Under presskonferensen visades även ett flertal trailers, från i princip samtliga ovan nämnda titlar (inklusive Final Fantasy Versus XIII), som ganska snabbt letade sig upp på YouTube under dagen men som dock verkar vara borttagna nu, då jag misstänker att de var ämnade att vara helt exklusiva för presskonferensen, för att få en senare officiell, internationell publikation.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0