Dagens monopolvariant: Metallica

I veckan så började Monopoly: Metallica Collectors Edition att säljas via deras onlinebutik. Vilket är en version av monopol där allting har bytts ut mot Metallica-referenser.


Detta är visserligen ingen ny företeelse, då både Beatles och KISS m.fl. har fått egna monopol-utgåvor för länge sedan och likaså släpptes det nyligen en dedikerad åt AC/DC.

Dock för argumentets skull kan det vara relevant att fråga vad syftet är. Finns det väldigt många Metallica-fans som regelbundet spelar monopol och är missnöjda över att sitt favoritband inte är integrerat i spelet? Kände bandet att musikindustrin inte är profitabel nog och tänker istället ge sig in pussel- och brädspelsindustrin?

Att ge vika för kommersialism är väl den största dödssynden som man kan göra när man försöker syssla med någon form hårdrock, då det enda som är respektabelt, enligt de självutnämnda "sanna" hårdrockarna, är att vara så alternativ och underground att ingen alls lyssnar på ens musik. Det är svårt att se hur bandet skulle kunna vara i behov av varken pengarna eller marknadsföringen, så om detta är ett försök att vinna tillbaka fans som gått förlorade under årens gång p.g.a. olika incidenter rörandes fildelningsnätverk eller skivproduktioner, så är åtminstone jag skeptisk inför resultatet.

Givetvis är det på många sätt en kul grej och det är väl ungefär dit man kan härleda det, men med tanke på bandets historia är det inte utan att det finns en seriös underton i, den vid detta laget redan uttjatade, ordvitsen "Du har olagligt laddat ner bandets musik, gå direkt till fängelse utan att passera gå".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0