Musik 2011: Machine Head - Locust

Tidigare i veckan så släpptes en preliminär mix av "Locust", vilket är nytt fräscht material från amerikanska Machine Head, via Roadrunner Records officiella YouTube-kanal:


Som "videon" antyder är det en "advance mix" det rör sig om och bortsett från att det är några detaljer i mixen som kanske skall och kommer att åtgärdas, så är det definitivt ett genuint nöje att än en gång få höra Machine Head göra det som Machine Head gör bäst.

Machine Head är ett av de få band som lyckats med bedriften att släppa en strålande debut i form av Burn My Eyes (som kom 1994) och sedan släppa uppföljare som successivt fått sämre och sämre mottagande (även om jag i och för sig är en av de få som faktiskt tycker att deras Supercharger från 2001 är bättre än båda föregångarna The More Things Change... och The Burning Red), för att sedan sluta cirkeln genom att släppa Through The Ashes of Empires, som inte bara överglänser debuten på alla sätt och vis utan dessutom i min mening är ett av de bästa hårdrocksalbumen som producerats. Någonsin.

Uppföljaren The Blackening som kom 2007, har fått generellt väldigt god kritik, men har aldrig lyckats tilltala mig på samma vis som dess föregångare gjorde. Den nya låten "Locust" klingar dock tveklöst i mina öron som en värdig fortsättning på Through The Ashes of Empires och det nyligen betitlade sjunde studioalbumet Unto the Locust är ett album som jag tror kommer vara värt att se fram emot, när det senare i år är tänkt att släppas.

Machine Head är ett av de få band som klarar av att mästerligt balansera samtliga element som de nyttjar. De beblandar relativt lätttillgängängliga refränger och melodier med respektabel metal och kompetent utfört och komponerat gitarrspel, samtidigt som de även har en förmåga att komponera alster som är närmare 8 minuter långa, som t.ex. ovan nämnda "Locust", utan att det blir VM i varken riffrepetition eller krystade arrangemang.

Illustrationen som är inkluderad med ljudströmmen verkar bli singel-omslaget, men det borde kanske kunna vara en indikation på den visuella inriktningen som albumet kommer att få, i synnerhet när låttiteln finns att finna inbakad i albumtiteln och antagligen är så nära ett titelspår vi kommer att komma.

Det officiella releasedatumet är för närvarande satt till 27:e september, så det blir senare i höst som man får hålla utkik efter ett nytt album med en av de riktiga giganterna inom modern thrash metal.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0