Yasumi Matsuno är nu på Level-5

Yasumi Matsuno är kanske inte den speldesigner med flest spel på sitt CV, men de projekt han varit delaktiga i har lämnat ett desto djupare avtryck i spelhistorien.

För det första så är han upphovsman åt Ivalice, en i Final Fantasy-sammanhang förhållandevis konsistent fiktiv värld, vars mytologi har använts i ett flertal hyllade spel-titlar.

Utöver detta så är han även det strategiska/taktiska rollspelets fader och har givit upphov till både Ogre Battle, Tactics Ogre och Final Fantasy Tactics.

Om detta inte var nog så har han även varit inblandad i hela två av den begränsade skara spel som fått maximal poäng i den världskända japanska speltidsskriften Famitsu, nämligen Vagrant Story för PlayStation och Final Fantasy XII för PlayStation 2.

Häromdagen rapporterade Siliconera.com att herr Matsuno numera jobbar på det japanska spelföretaget Level-5.

Många kan säkert ha hört talas om Level-5 från deras kollaboration med Studio Ghibli och det ännu japanexklusiva Ni no Kuni för PlayStation 3 och Nintendo DS. De har även bl.a. gjort Dark Cloud och dess uppföljare (båda för PlayStation 2) samt är ansvariga för Professor Layton-serien, som är en serie pusselspel främst släppta för Nintendo DS. På sistone har de även släppt White Knight Chronicles och dess uppföljare, vilket är en relativt aktuell rollspelsserie på PlayStation 3 som fått ett blandat mottagande världen över. Sedan har de givetvis producerat många fler titlar, men jag tyar icke att nämna alla, då den nyfikne ändå ganska lätt kan googla detta.

Level-5 är ett relativt litet spelföretag och i en intervju så säger Yasumi Matsuno att anledningen att han vill jobba där är för att han skall kunna få kreativ frihet att kunna göra spel precis så som han vill ha dem. Det första projektet han tänker göra är något han har planerat i flera års tid och han säger att det kommer bli ett relativt litet projekt som skall vara slutfört inom 2 år och är inriktat att kunna tilltala även lite yngre spelare.

Ett spel tänkt att tilltala yngre barn låter ju kanske inte så tilltalande för de spelare som besämt anser sig vara "hardcore gamers", men med tanke på vad herr Matsuno åstadkommit i spelväg än så länge... så kan han nog vara värd the benefit of a doubt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0