Musik 2011: The Smashing Pumpkins skall släppa fullängdare

Under förra veckan så släppte The Smashing Pumpkins den andra låten från den för tillfället fortfarande odöpta tredje EP:n i mastodontverket Teargarden by Kaleidyscope. Låten heter "Owata" och finns att höra på deras officiella hemsida. Hade deras officiella musikspelare inte varit helt gigantisk och otymplig hade jag embed:dat den direkt i inlägget och besparat alla ett extra klick.

För snart två veckor sedan så meddelade även Billy Corgan att bandet tänker avvika lite från deras nuvarande form av musikdistribution och släppa ett fullängdsalbum som fått titeln Oceania. Herr Corgan vill fortfarande hävda att fullängdsalbum är irrelevanta i dagsläget och att beslutet helt beror på den kreativa aspekten av att skriva ett album.

Oceania kommer att släppas som en del av Teargarden by Kaleidyscope och blir då den första fullägdaren bandet släpper sedan 2007 års Zeitgeist. Det är även sagt att releasen av den obenämnda tredje EP:n inte kommer att ske förrän efter Oceania släppts, vilken förmodas ske på det preliminära releasedatumet den 1:a september.

The Smashing Pumpkins har även skrivit på ett avtal med EMI Music och skall re-release:a sin kompletta diskografi med tillhörande extramaterial, inklusive Machina II: The Friends & Enemies of Modern Music som därmed för första gången kommer att distribueras av ett skivbolag (den är f.ö. tänkt att då slås samman med Machina/The Machines of God och släppas som ett dubbelalbum, vilket alltid varit den ursprungliga tanken).

Dessa re-releaser skall börja släppas i år, men de sista kommer inte att finnas tillgängliga förrän någon gång under 2013 och då tillsammans med ett nytt best of-album.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0