Musik 2011: Trivium - In Waves

Det är väl inte direkt någon nyhet, då det är cirka en vecka sedan första låten från Triviums kommande album "läckte" ut på internet, men det kan vara värt att nämna i förbifarten ändå.

Trivium är ett band som det råder rätt delade meningar om i hårdrockscommunityt. Generellt brukar de få ganska mycket kritik och skit, vilket antagligen har att göra med att de har uppnått ett visst mått av framgång, vilket alltid sticker i ögonen på självutnämnda hårdrockspurister.

Men för att återgå till det huvudsakliga ämnet så har en låt vid namn "In Waves", från Triviums ännu icke namngivna kommande femte album letat sig ut på internet. En ström av relativt hygglig kvalitet finnes här:

 

I annat fall så finns alstret även i blandad ljudkvalitet lite här och var på allas vårt YouTube.

 

Detta blir den officiellt tredje låten med den nya trummisen Nick Augusto. Han gjorde sin premiärinspelning på låten "Shattering the Skies Above" som finns att hitta på den Roadrunner Records-producerade digitala EP:n God of War: Blood & Metal som släpptes på iTunes och tillsammans med den "ultimata" utgåvan av PlayStation 3-spelet God of War III. Sedan dess har han även spelat på en cover av Sepulturas "Slave New World".

 

Trivium har genomgått ett par olika faser i sin musikaliska karriär, från mer traditionell metalcore till snudd på plagierande heavy metal och allt som kan tänkas finnas där emellan. Även om deras förra album Shogun till en början kanske kunde upplevas som ett lättsmält publikfrieri så dolde det sig faktiskt delikat sammansatta kompositioner under ytan som uppenbarade sig först efter ett par lyssningar.

 

Med det som utgångspunkt och ett rätt hyggligt första smakprov (även om det givetvis kritiseras för sitt inslag av nu-metalliskt monotona riff) så kan man med stor optimism se fram emot Triviums kommande femte fullängdare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0