Square-Enix registrerar varumärke i Europa...

I en forumpost har det uppmärksammats att allas vårt Square-Enix har registrerat varumärket "Masterpieces" i Europa. Vad varumärket är tänkt att användas till är dock fritt att spekulera kring.

Med namnet i åtanke, samt att re-releaser och remakes har varit hett på tapeten hos Square-Enix, så är den vanligast förekommande idén att det rör sig om äldre spel som kommer att släppas till en betydligt modernare plattform. Sedan finns det givetvis vitt skiljda önskemål om vilka spel som folk vill se till vilken plattform.

Med tanke på att Square-Enix sitter på ett spelbibliotek som innehåller några av världens bästa speltitlar så är det ingen dum idé med re-releaser. Om man dessutom har i åtanke de rapporter som gjorts om att Square Enix går med massiv förlust i år så är det en rimlig potentiell inkomstkälla för företaget.

Lite kuriosa i sammanhanget, som den ursprungliga forumposten nämnde, så släpptes det en samling av Kingdom Hearts-spel i japan med namnet Kingdom Hearts: Trinity Master Pieces. Square-Enix har även sagt att de ämnar fokusera på färre IP's, vilket givetvis inkluderar deras största spelserier: Final Fantasy, Dragon Quest och Kingdom Hearts. Kan Kingdom Hearts komma att få re-distribution i Europa tro?

Min önskan är givetvis att Japan-exklusiva och Amerika-exklusiva titlar skulle få en chans till distribution i Europa, men det är antagligen enbart önsketänkade från min sida.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0