"11/11/09" eller "jag-har-inte-fantasi-nog-att-skriva-en-fyndig-rubrik".

Rent "arbetsmässigt" har de senaste dagarna nest spenderats med att arbeta på rymdspelet som med rasande fart börjar närma sig ett färdigt och allt mer polerat skick. Jag spenderade denna eftermiddag (förmiddagen spenderades åt övningsuppgifter med pekare-pekare och dynamiska arrayer i C++) med att, med rymdspelets in-game 3d-modeller, rendera en "scen" som skulle användas som splash-screen/titelskärm till spelet.

Efter lite efterbehandling i photoshop så kanhända att slutresultatet kommer att se ut som något i denna stilen:

 

Dock givetvis i betydligt högre upplösning (antagligen blir slutresultatet i HD-upplösning eller nära) och med en maffig logga smack-in-the-middle ;)

 

Vad gäller ljudfronten på detta spel så är det för tillfället ett work-in-progress. En del ljud saknas och de som finns behöver pillas lite på. Till detta projekt håller vi på att experimentera med att blanda riktiga inspelade ljud med syntetiserade sådana och vi har dammat av både NES och C64-trackers för att få fram ett fett retro-sound ;) Spelstilen i sig är ju rätt retro, men med en modern twist. Morgondagen kommer antagligen att spenderas med att jobba vidare på lite på musik till spelet. Soundet vi strävar efter i musiken är lite åt System Shock 2 tror jag att man borde kunna säga (det är åtminstone den personliga referens jag har :p)

 

I övrigt har jag sedan i söndags varit sambo ;) Så sedan söndag kväll då ett rejält lass med grejer anlände så har köket varit en labyrint och hallen varit mer eller mindre ogenomtränglig utan åtminstone en viss mängd klättrande. Men nu är det mesta på plats och man kunde för första gången sedan dess sätta sig ner i den nyinskaffade soffan, pusta ut och bara njuta! ^^

 

Idag fick vi även tillskott i form av denna, rätt bastanta och smått överenergiska, tjej, vid namn Belgemine:

 


Kommentarer
Postat av: Linda

Tjoho! Så hur känns det att vara sambo med en sån rar tjej som Mona? ;) Hehe. Den där röran känner man igen, men det blir nog snart ordning på det. Hoppas att flickebarnet kommer online lite oftare nu så att man kan prata med henne lite mer! Hälsa! :)

2009-11-12 @ 10:32:48
URL: http://sassycoona.blogg.se/
Postat av: Mona

Belgemine är farfar upp i dagen! ;P fast less slender!

2009-11-12 @ 13:22:09
URL: http://mizzitch.webblogg.se/
Postat av: Mona

men nu var han ju tydligen inte hennes farfar XD

2009-11-12 @ 14:52:06
URL: http://mizzitch.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0