Japansk uppföljare long overdue?

Square Enix-producenten Akitoshi Kawazu gjorde ett uttalande idag som har uppmärksammats i diverse spelpress runt om i världen. Herr Kawazu är antagligen mest känd för sitt arbete med SaGa-serien samt med Final Fantasy Crystal Chronicles-spelen. Uttalandet rör specifikt det förstnämnda, då han menar på att han anser det vara sin plikt att göra ett Romancing SaGa 4 innan han dör, då han tror många spelare hoppas på och vill ha en uppföljare.

Denna nyhet hade antagligen varit betydligt mer upphetsande för gemene man om den specifika sub-serien av dessa spel hade översatts och fått en release i väst.

Om Final Fantasy på något vis har blivit urfadern för det storydrivna J-RPG:t så hade Romancing SaGa en fundamentalt annan approach som istället byggde på att spelen skulle vara "open-ended". Lite av sandbox-spel för SNES-eran if you will. Spelen blev stor succé i Japan, men det ansågs väl av någon anledning inte attraktivt för västerländsk publik, trots att det konceptuellt borde ligga närmare västvärldens drak-och-demon-rollspelande än de stereotypiskt linjära J-RPG:na vars protagonisters frisyrer sällan kan beskrivas som annat än fullkomligt hutlösa. Eller så var det kanske för mycket jobb att porta, jag vet faktiskt inte.

För all del kan spelen visserligen spelas i mer eller mindre översatt form på emulator, tack vare hårt jobb från drivna fantaster, men officiellt är det ytterligare ett par guldklimpar som västvärlden gick miste om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0