Digitala re-releaser... men vi då?

En av de mest geniala aspekterna av den nuvarande generationens konsoller är att samtliga via sina onlinetjänster (Xbox Live Arcade, PlayStation Network respektive Wii's Virtual Console) möjliggör nedladdning av klassiska retro-spel, från antingen tidigare konsollgenerationer eller som direkta portar av klassiska arkadspel.

Visst, det är ju guld värt för utgivarna att fortfarande kunna kränga uppåt en 20 år gamla spel (capitalism, ho?), men samtidigt erbjuder det högklassig underhållning för de som missade spelen första gången, alternativt vill återuppleva och erhålla nostalgikickar från tv-spelens guldålder, men inte har kvar sina gamla konsoller eller åtminstone inte i fungerande skick.

Sedan kan man ju alltid lyckas locka nya spelare, men törs man ens tänka på ifall dagens casual-spelare kan ta sig an t.ex. Super Mario Bros. med dess ack så komplexa och icke-intuitiva kontroll-schema utan någon form av tutorial eller andra hjälpmedel?

Nåväl, utbudet växer ständigt, och ryktesvis skall nu bl.a. Legend of Mana och Xenogears komma till det... *suck* amerikanska PSN. Då regionsfrågan fortfarande är en issue så innebär det att man som europé fortfarande är ungen som står utanför godisbutiken med ansiktet pressat mot skyltfönstret och vill in. Men i den högst digitala tidsåldern är det inte omöjligt och kanske förhoppningsvis lite troligare att denna kontinent också officiellt kan få ta del av kakan.

Nu är det visserligen inte stört omöjligt att registrera amerikanska eller japanska PSN-konton, men ändock. Man får hoppas att de som håller i trådarna inser hur de spottar en stor del av publiken i ansiktet när de undanhåller releaser från Europa... samt att för min del så kan Xenogears gärna får ta med sig Chrono Cross på vägen om det faktiskt skulle lyckas hitta hit...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0