Espgaluda II ansluter sig till Platinum Collection

De som vill spela udda regionsfria import-spel till konsoll får oftast lägga ut en skaplig summa för att få spel hemskickade från fjärran öst hem till brevlådan.

För den som är sugen på en av Cave's regionsfria shooters, närmare bestämt Espgaluda II: Black Label, så finns det möjligheten att spara in en slant, då titeln nyligen adderats till Xbox 360 s.k. Platinum Collection.

Platinum Collection är den japanska versionen av det som amerikanarna kallar "Platinum Hits" och som i Europa kallas "Xbox Classics". Principen är densamma som för andra spelsystem, att spel som sålt bra om-utges med någon modifikation till förpackningen och till ett lägre pris.

Jag tycker ändå att det är lite fascinerande att om det nu är försäljningssiffror som ligger till grund till detta så innebär det att Espgaluda II har sålt en anmärkningsvärd mängd sedan sin release i februari förra året. Det måste ju tyda på att genren frodas och i bästa fall kan det uppmuntra att fler spel produceras och kanske även portas och/eller lokaliseras. Sedan hur mycket regionsfriheten och importer har bidragit till ev. försäljningssiffror förtäljer inte historien, men med tanke på det begränsade utbudet som finns till den nuvarande generationens konsoller så kan man ana att de som är intresserade av genren och har råd passar på att importera vad de kan få tag på.

Precis som den första utgivningen av Espgaluda II så påstås Platinum-releasen att vara regionsfri, så för den som vill ha episk danmaku a la Cave till sin krysslåda så rekommenderar jag starkt att slå till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0