En milstolpe i spelhistorien...

Alla spelsiter står i valet och kvalet om de skall skämta om flygande grisar eller att helvetet frusit till is, för om man skall tro det som spelpressen idag försöker hävda så har alltså Duke Nukem Forever fått ett officiellt release-datum.

Dåliga vitsar aside, så är detta onekligen en stor dag i spelhistorien. Duke Nukem Forever utannonserades 1997 och har därmed varit under utveckling i knappt 14 år eller så. Fjorton år. Det är en skapligt lång tid. Många andra kända spelserier har lyckats släppa ett flertal kvalitativa speltitlar under denna tidsperiod.

Kommer det ha varit värt det? Spelet har varit det största skämtet i spelindustrin under en rätt lång tid och har fått utstå ändlösa hån från både press, skeptiker och fanatiker. Det som alla nu väntar på är att få reda på om det kommer att gå till spelhistorien som just ett väldigt, väldigt.... väldigt... väldigt... långdraget skämt eller om det faktiskt är ett hyggligt spel.

Man kan själv ta och fundera över vad man åstadkommit under de senaste 14 åren. Det är då inte utan att man känner sig lite gammal när man minns att man spelade det första spelet i den nu blivande tetralogin, i början av 90-talet, för nästan 20 år sedan.

Vart tog all tid vägen?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0