Första inblick i TES: Skyrim

För några dagar sedan släppte den amerikanska speltidningen Games Informer lite exklusiv information om den kommande femte delen (om man inte räknar mobil-spel, spin-offs och expansioner förstås) i den minst sagt episka The Elders Scrolls-sagan.

Scans från tidningen går att hitta om man letar lite, men annars så finns den mesta relevanta informationen sammanställt i en forumpost här. Om Bethesda nu kan hålla vad de lovar så är det en tämligen intressant och trevlig liten läsning må jag säga.

Även om utvecklingen Arena, Daggerfall, Morrowind, Oblivion gick från att vara gigantiska open-ended free roaming rollspel av episka proportioner, till att vara betydligt mindre, fortfarande hyfsat free-roaming rollspel med betydligt bättre grafikmotor, så låter ju Skyrim (som denna dels undertitel då är) onekligen intressant. Skall man tro det som skrivs så skall det bland annat finnas dynamiska quests, nytt stridssystem, en avsaknad på förutbestämda karaktärsklasser och för att inte nämna: "...subsequently tailors content to your capabilities and experiences... ...The game will look at the nearby dungeons you've explored, automatically set the mission in a place you've never visited, and designate opponents that are appropriately matched to your strengths and weaknesses".

Klarar det av att bättra på de ställen som Oblivion råkade brista lite så kan det nog bli tämligen fantastiskt. Det officiella releasedatumet har även det offentliggjorts, tämligen tidigt, och är det palindromvänliga datumet den elfte november 2011.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0