Internationell syn på svensk journalistik

Häromdagen så skrev flera svenska tidningar, med Aftonbladet som huvudsaklig källa, om en liten incident i Uddevalla där grannarna ringde polisen då de trodde att en kvinna blev misshandlad, men det i själva verket visade sig vara en grupp ungdomar som spelade Kinect Boxing. Detta är ju tveklöst på något sätt en lite smålustig incident.

Vad som gör det ännu lite lustigare är nu att även flera internationella spelnyhetssiter har uppmärksammat incidenten och till följd publicerat artiklar om det. Vad gör det hela ännu lite lustigare, tycker jag iallafall, är att t.ex. GameInformer.com passar på att kritisera Aftonbladet och ifrågasätta huruvida de kan ses som en pålitlig nyhetskälla.

Alla minns väl när Wii:n anlände och den ström av videos och bilder på krossade platt-TV's som följde p.g.a. att folk var oförmögna till det fundamentala momentet att hålla i kontrollen. Av den lilla erfarenhet jag har haft av att spela Kinekt så är det, om möjligt, ännu mer hälsovådligare för omgivning och materiella tillgångar, i t.ex. diverse fightingspel när man uppmanas sparka och slå vilt omkring sig.

Jag misstänker att rörelsebaserade kontroller faktiskt bäst nyttjas av folk som bor typ i lador/gymnastiksalar eller åtminstone har extremt gott om utrymme, alternativt har väldigt få eller väldigt robusta prydnadssaker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0