Mer musik 2011: Deadlock

De är kvinno-frontade, veganer, straight-edge, PETA-aktiva och tyskar. Jag kan lätt erinra mig att man i vissas ögon kanske inte kan bli mer o-metal än så, men det är nevertheless hur det ligger till.

Det är alltså bandet Deadlock och deras femte studioalbum (denna gång med indie-releasen The Arrival inräknad) med namnet Bizarro World, som fått ett officiellt europeiskt release-datum, närmare bestämt den 28 februari.

Det är med stor förväntan som man undrar hur deras nästa musikaliska steg kan tänkas te sig. De ligger och balanserar i gränslandet mellan sjukt grym melodeath och stel förutsägbar pop-metal, men håller sig alltid precis tillräckligt mycket på den förstnämnda sidan för att bibehålla ett gediget lyssnarvärde. Med tanke på att deras förra album, Manifesto, dessutom innehöll, utöver etablerade elektroniska och orkestrala inslag, bl.a. hip-hop och ett saxofonsolo så kan man i värsta fall åtminstone förvänta sig en intressant lyssning.

En teaser från albumet har släppts på deras myspace, men den innehåller dessvärre inte så värst mycket och heller inget som man kanske blir sådär jätteexhalterad över, men det är ett släpp under 2011 som definitivt kan vara värt att kolla in i vilket fall som helst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0