Musik 2011: Protest the Hero

En av de releaser som jag personligen kommer att se fram emot i år är det excentriska metalbandet Protest The Hero's tredje studioalbum. Än så länge verkar det inte finnas särskilt mycket information utöver den satta titeln, Scurrilous, hur omslagskonsten kommer att se ut, samt det officiella amerikanska release-datumet vilket är satt till den 22:a mars. Rimligtvis kan man anta att skivan går att få tag på i Europa inte allt för långt därefter.

Bandet har vid tillfällen beksrivits som "pop math metal" vilket delvis kanske kan stämma bra, då deras sound har utvecklats väldigt mycket från deras första, lite mera punkigare, EP A Calculated Use of Sound. På deras senaste release så undrar jag ibland om det inte är så det kanske skulle ha låtit om Meshuggah och The Mars Volta någonsin fick en musikproducerande avkomma tillsammans, vilket egentligen är en tämligen bisarr tanke.

Eftersom informationen som sagt är något knapphändig i övrigt, så embeddar jag istället videon till "Sequoia Throne", från deras fenomenala 2008-release Fortress, för utfyllnad samt awesomeness.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0