Om ljudet i Skyrim...

Siten GameInformer har publicerat en artikel där de talar med Mark Lampert, som är "audio director" och "sound designer" åt Bethesda och som jobbar på den senaste och kommande delen i The Elder Scrolls-sagan. De har publicerat ett par videos där han diskuterar lite olika saker, t.ex. hur han bygger upp ljudeffekter, jobbar med röstinspelningar, samt lite om musiken i spelet, som även denna gång har komponerats av Jeremy Soule (som f.ö. jobbat med allt från Secret of Evermore till Total Annihilation till en mångfald av stora RPG-titlar, inklusive tidigare The Elder Scrolls-titlar).

Jag antar att intressevärdet i informationen kanske är lite nischat, mot antingen de som är intresserade av speldesign eller ljuddesign specifikt, men det är ändå en kul parentes att, med den lilla amatörmässiga erfarenhet av att jobba inom området man har, faktiskt känner igen sig och har nyttjat sig av samma fundamentala arbetsmetoder som någon som jobbar på ett storslaget AAA-spel.

Lite intressant är också att man verkar skymta techno viking i den sista videon, på bild bredvid partituret. Kan han ha använts som referensmaterial till The Elder Scrolls-seriens skandinavien-inspirerade Nords tro?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0