Varumärken och domänregistreringar

Square-Enix har haft en del hysch-hysch-aktivitet för sig bakom kulisserna på sistone. Dels så registrerade de ju häromveckan varumärket Final Fantasy Type-0, vad nu det skulle kunna tänkas vara eller bli, med tillhörande logotyp och domäner.

Likaså så registrerade domännamnet www.finalantasy13-2game.com bara häromdagen, under ett Square-Enix-relaterat namn. Domänet matchar ju tämligen fint med url:en till den officiella webbplatsen för spelets första trettonde del, nämligen www.finalfantasy13game.com.

Vad betyder då detta i praktiken? Mer eller mindre ingenting egentligen. Om man vill undvika att dra förhastade slutsatser så är ju ett likartat exempel när Square 2001 registrerade varumärket "Chrono Break", vilket skapade vilda spekulationer kring ytterligare en eventuell Chrono Trigger-uppföljare, men någon sådan, eller ens antydan till sådan, har då aldrig uppdagats. Lite onödig kuriosa är dock att, enligt wikipedia, så är varumärket fortfarande giltigt i Europa fram tills december i år och i japan ända fram till juli 2012. Nog för att det vore trevligt med en uppföljare till några av världens bästa spel, fast å andra sidan, att göra en sådan idag med det klimat som spelindustrin befinner sig i så är det tveksamt om det skulle kunna göras med samma fundamentala värderingar som man hade när man gjorde episka j-rpg:s anno 1996-1999. I så fall är det kanske bättre att det får fortsätta vara ett stycke obesudlad spelhistoria.

För att återgå till ett potentiellt Final Fantasy XIII-2, så är det ju definitivt inte otänkbart med tanke på Final Fantasy X-2, Final Fantasy XII: Revenant Wings, Final Fantasy IV: The After Years etc. Man kan ju åtminstone misstänka att idén har diskuterats så pass att de fann det värt att paxa domännamnet, just in case, utan att det förbinder dem till något. Själv har jag inte spelat seriens trettonde del och vet heller inte hur pass befogad, plausibel eller nödvändig en uppföljare kan vara, rent storymässigt. Fast tänker man sedan på det skick Final Fantasy XIV befinner sig i så kan man ju räkna med att en eventuell femtonde del kan dröja ett tag, så då kanske man vill försöka hitta andra projekt att sysselsätta personal med. Vem vet?

Det har blivit tämligen populärt, och tyvärr en aning befogat, att kasta skit på RPG-jätten Square-Enix, men man kan ju ändå hoppas att de skulle kunna återta sin värdighet och återgå till fornstora dar med sina kommande projekt. Än är kanske inte allt hopp ute?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0