Final Fantasy spinner vidare...

För ett tag sedan så uppmärksammades det att Square-Enix hade ett ännu oannonserat varumärke registrerat, vid namn Theatrythm.

Nu har det uppdagats att det faktiskt är så pass att spelets fulla titel blir Theatrythm: Final Fantasy och det då är ett nytt Final Fantasy-spel för Nintendo 3DS det rör sig om.

Av den lilla informatiom som finns att tillgå så verkar det röra sig om ett Final Fantasy-spel vars huvudsakliga spelmekanik skall påminna om Beatmania, eller något annat godtyckliga musik/rytm-spel. I övrigt borde titelns ordvitseri kanske inte behöva någon vidare förklaring.

I det japanska tidningsurklipp som finns bifogat på Siliconera.com (i samband med deras artikel om ämnet), så finns karaktärer från Final Fantasy VII, Final Fantasy, Final Fantasy XIII och Final Fantasy III representerade, så närmare bestämt känns det väldigt påtagligt som en spin-off på Dissidia: Final Fantasy-spelen som nyttjar sig av ett sammanflätat universum med karaktärer från samtliga spel.

Nu har det för all del potential att bli ett fullkomligt lysande spel, det finns ännu ingenting som egentligen skulle peka på något annat, men med tanke på vissa av de senaste bidragen som betitlats Final Fantasy så kan man ju undra om detta är vad franchisen för närvarande behöver för att kunna återuppliva sina forna glansdagar. Fast å andra sidan så finns det ju flertalet lovande titlar på horisonten i form av t.ex. Final Fantasy Versus XIII och Final Fantasy XIII-2 så förhoppningsvis finns det en väl genomtänkt plan över varthän det nu är tänkt att Final Fantasy barka skall.

Uppdatering: För den som är nyfiken så har Siliconera.com idag även publicerat en artikel med lite mer information och screenshots.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0