Mer varumärken och domänregistreringar...

Nyhetssidor spelvärlden håller noggrann koll när stora spelföretag registrerar domäner och varumärken. Även om företag i regel tendar att registrera för mycket hellre än för lite, för att slippa behöva köpa tillbaka domäner eller varumärken från snikna fans till hutlösa överpriser, så väcker det ändå alltid spekulation. Sedan finns det givetvis många tillfällen då rök faktiskt beror på eld...

Häromdagen rapporterade GameInformer.com att Nintendo har registrerat varumärket The Last Story i Amerika, vilket, även om det ännu inte följts av något officiellt tillkännagivande, kan tyda på att The Last Story, Hironobu Sakaguchis (som t.ex. är upphovsman till Final Fantasy) senaste RPG-projekt för Wii, kan komma att släppas i USA.

The Last Story är en tredjedel i en trio Wii-spel, från vitt skiljda utvecklare, som förvånansvärt nog kommer att lokaliseras men enbart har fått en Europa-release tillkännagiven. De övriga två spelen är Xenoblade Chronicles (som jag nämnt i ett tidigare inlägg) och action-RPG:t Pandora's Tower. Denna företeelse är rätt ovanlig, då det i regel är Europa som utesluts om det är någon release som skall uteslutas, och har fått starka reaktioner i Amerika och resulterat i Operation Rainfall, en kampanj som strävar efter att få Nintendo att släppa just dessa tre spel även i USA.

En annan lite intressant domänregistrering som gjorts nyligen är att Microsoft registrerat "microsoft-sony.com" och "sony-microsoft.com". En befogad fråga är ju om Microsoft går i tankarna att införskaffa Sony, men i en twitter-post från Microsoft-chefen så rör det sig bara om ett förebyggande inköp av domäner utan några baktankar.

Det är interessant att tänka på vad som skulle hända om två av de ledande konsollkonstruktörerna skulle slås ihop. Nog för att konkurrens ofta kan vara av godo och omväxling förnöjer samt för att alla ordvitsar redan gjorts... men jag skulle i och för sig inte ha något emot att ha PlayStation 3's regionsfrihet och Xbox 360's spelutbud... men det är väl bara rent önsketänkande att en dag få se en X-Station 720 som kan spela alla österländska danmaku-shooters utan någon tanke på regionsgränser...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0