Musik 2011: The Resistance - An Eye for an Eye

Inte allt för långt efter att Jesper Strömblad hade hoppat av In Flames permanent så tillkännagavs det att en ny svensk "supergrupp" hade formats, med namnet The Resistance. Utöver herr Strömblad så innefattar den även ex-Dimension Zero-kollegan Glenn Ljungström och före-detta The Haunted-sångaren Marco Aro, samt ett par till.

Det har varit med stor nyfikenhet som jag sett inväntat den dag då lite ljudande material från The Resistance skulle finnas att tillgå och nu har den dagen äntligen kommit, i form av en låt betitlad "An Eye for an Eye" som numera finns publicerad på YouTube:

 

Med herr Strömblads repertoar i tankarna och hur hans musikalitet har blomstrat i Dimension Zero, så är det med en påtaglig ljummenhet jag lyssnar på "An Eye for an Eye". Nu går det på intet vis att hävda att det skulle vara Jesper Strömblads fel, men har man förväntingar på något i klass med Dimension Zero's senaste skiva He Who Shall Not Bleed, så blir man dessvärre en gnutta besviken. Dock är ju alltid ett bands musikaliska output summan av dess samtliga medlemmar.

 

Det är för all del inte uselt på något vis, men känns bara något... alldagligt.

 

Nu är det dock bara första låten och den kan ju tänkas vara en av de mer strömlinjeformade alstrena, men det kan som alltid bara tiden utvisa. De skall spela på Close-Up Båten (vars titel officiellt verkar särskrivas) den 8 september , så de som tänkte följa med där borde få en hygglig bild av vad de kan tänkas gå för.

 

Med en klick av svensk metalelit samlad på detta vis så är det klart att det blir höga förväntingar och om dessa förväntingar så småningom skulle kunna uppfyllas, så borde det inte kunna bli mindre än storverk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0