EA DICE nyttjar svensk rock i Battlefield

Igår så publicerade ett antal källor att EA DICE har anlitat det svenska hårdrockbandet Corroded för att göra ledmotivet till deras kommande pseudu-gratisshooter Battlefield Play4Free.

Corroded kommer från Norrland och bildades cirka 2004. Deras debutsingel "Time and Again" användes visst även som ledmotiv till TV4's Robinson Karibien. Kontribution de gör till Battlefield Play4Free's soundtrack skall i vilket fall vara en nyskriven/nyproducerad låt vid namn "Age of Rage" och sedan tror jag väl kanske inte att det finns så mycket mer att säga om det.

Det är iallafall inte första gången som EA DICE använder sig av populärmusikaliska artister för att promote:a sina spel, då de till sitt Mirror's Edge, som kom 2008, lät Lisa Miskovsky framföra ledmotivet "Still Alive" (vars titel oturligt nog sammanföll med det avslutande musikstycket i det hejdlöst populära Portal).

Även japanska spelutvecklare får för sig att licensiera artister och band för att producera eller bidra med musikstycken till sina spelproduktioner, då Square-Enix t.ex. inkluderade musik från Gackt i sin tredjepersonsshooter Dirge of Cerberus och musik från alternativrock-bandet Your Favourite Enemies i Dissidia: Final Fantasy.

Jag vill minnas att jag någon gång skrev ett längre inlägg om just populärmusik i tv-spel, men det var då väldigt länge sedan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0