Holländsk tull beslagtar PS3:or...

Det har rapporterats lite varstans att efter ett domstolsbeslut så har den holländska tullen har beslagtagit en last PS3:or och därmed temporärt stoppat upp distributionen av konsollen i Europa.

Det hela rör sig om en patent-fejd mellan japanska Sony och det sydkoreanska elektronikföretaget LG. I december förra året så stämde Sony LG och hävdade att de, utan tillåtelse, använde sig av Sony-teknologi i sina mobiltelefoner. Det resulterade i en kontra-stämning från LG's sida där de hävdade att Sony, utan tillåtelse, använde sig av LG-patenterad teknologi i sina PS3-konsoller och Bravia-TV-apparater.

Detta kulminerade då i slutet av förra månaden i att en last av Sony's konsoll nu beslagtagits i holländsk tull i 10 dagar (med möjlighet till förlängning). Sony försöker väl givetvis hitta andra vägar att distribuera sina konsoller över vår kontinent, men skulle försäljningen av PS3:or förbjudas, eller åtminstone skjutas upp en längre tid så skulle det antagligen få finansiella konsekvenser för Sony.

Huruvida Sony kommer få betala skadestånd för alla sålda konsoller, vilket blir en rätt dyr historia, eller något liknande, eller om "konflikten" löses på annat vis, återstår väl att se.

Det vore ju åtminstone en intressant situation om konsollen i fråga helt plötsligt skulle förvandlas till en limiterad dyrgrip.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0