Ron Gilbert är för en Maniac Mansion-remake

Det har då varit något av en torka, till min kännedom iallafall, på nämnvärda nyheter inom spel eller musikvärlden på sistone, men idag så gjorde iallafall en av peka-och-klicka-äventyrsspelens stora förfäder, Ron Gilbert, ett uttalande som iallafall lite värmer i den cyniska retrogamerns kalla hjärta.

Enligt Eurogamer.net så skulle herr Gilbert "älska" att se en remake av det gamla C64-spelet Maniac Mansion, i samma stil som LucasArts nyligen återgjort de två första Monkey Island-spelen.

Maniac Mansion släpptes 1987 och portades till de flesta av de samtida hemdatorerna plus 8-bitars Nintendo. Det var även det första spelet som använde sig av SCUMM-motorn (vilket är tämligen uppenbart om man känner till vad SCUMM är en förkortning av), som refererats och använts i flertalet LucasArts-klassiker, samt ett helt drös av icke LucasArts-producerade spel.

Ron Gilbert jobbar för tillfället på Double Fine Productions, som bl.a släppte det hyllade Psychonauts och Brütal Legend, tillsammans med den lika föredetta LucasArts-anställde, Tim Schafer.

Eftersom det dock fortfarande är LucasArts som äger rättigheterna till både Maniac Mansion och dess lika geniala uppföljare Day of the Tentacle, så är det föga herr Gilbert kan göra i form av uppföljare eller remakes, men att en av upphovsmännen ger tummen upp är ju alltid ett gott tecken. LucasArts tenderar ju även att vårda sina franchises väl...

...om man bortser från Star Wars.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0