Square-Enix är licens-nazis!

Nu bör jag väl av säkerhetsskäl klargöra att jag inte försöker insinuera att det förekommer någon högerextremism på det japanska företaget (även om nu Square's NES-spel från 1989 betitlat Square's Tom Sawyer visserligen brukar anses vara något "okänsligt"), utan jag syftar snarare på en betydligt mer Seinfeld:esque överdriven hållfasthet vid principer.

I förra veckan så "avslöjade" Siliconera.com att det brittiska företaget Ignition Entertainment bett om tillstånd från Square-Enix att lokalisera Nintendo DS-spelet Blood of Bahamut, men blivit nekade. Vilket ju givetvis är... tråkigt.

Nu är väl kanske inte just det ryktesvis rätt medelmåttiga Blood of Bahamut som västerländska gamers grämer sig över att inte fått spela och det finns väl kanske inte så mycket i Square-Enix aktuella repertoar av det som inte lokaliserats som känns jätterelevant.

Men hade extern licensiering kunnat bidra till officiella översättningar och releaser av gamla klassiker såsom Romancing Saga-serien, Seiken Densetsu 3, Bahamut Lagoon, Live-A-Live, Rudra No Hihō, Front Mission-spelen etc. (även kanske idag när tekniska barriärer förhoppningsvis inte är lika påtagliga), så vore det ju helt klart vara en princip värd att rucka på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0