Touhou Shinreibyou-demo uteblir...

Igår skulle årets upplaga av Reitaisai ha ägt rum, men på grund av den enorma tragedi som drabbade Japan i fredag (vars efterföljder på långa vägar ännu inte är över), så ställdes evenemanget av tämligen begripliga skäl in.

Reitaisai, för den som inte är bekant med evenemanget, är den doujin-mässa tillägnad Touhou-relaterade saker. Årligen produceras det osannolika mängder spel, konst, manga, musik med mycket mera dedikerat åt en extremt nischad spelserie som i grunden produceras av enbart en enda person.

Den största nyheten på årets mässa skulle givetvis vara att det officielal demot den trettonde fullfjädrade delen i spelserien, Touhou Shinreibyou (som typ betyder "Eastern Divine Spirit Temple") skulle ha släppts. Spelets engelskpråkiga undertitel, som alla kommer att använda för att faktiskt referera till spelet, är denna gång Ten Desires.

Spelets existens offentliggjordes redan i slutet av februari på upphovsmannens blogg, men detta undgick dessvärre mig, vid den aktuella tidpunkten.

Hur och när demot av Ten Desires kommer att distribueras är för tillfället okänt, men med tanke på situationen i landet så finns det med största sannolikhet saker som är mer brådskande än att förse världen med nya shooter-spel (även om de är briljanta).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0