Xenoblade Chronicles

Xenoblade, är ett japanskt rollspel för Wii utvecklat av Monolith Soft (efter att Namco Bandai sålde dem till Nintendo). Det är också det femte spelet (spin-offs icke inräknat) vars titel börjar med Xeno- och som haft Tetsuya Takahashi som typ designer, director, story writer eller något liknande.

Xenoblade Chronicles är titeln som den europeiska releasen kommer att få när den släpps senare i år. Ursprungligen skulle spelet ha kallats Monado: Beginning of the World men titeln byttes visst till Xenoblade för att hylla, och, jag antar, spirituellt återkoppla lite till Takahashi's tidigare verk.

Detta blir, om jag förstått det rätt, det andra spelet från den bitvis relaterade Xeno-serien som får en PAL-release, då jag enbart hittat att även Xenosaga Episode II: Jenseits von Gut und Böse fått en release för PAL-regioner. Nämnvärt är också att Xenoblade ännu inte är släppt i Nordamerika, vilket i och med detta innebär att europeer kommer att få detta spel först.

Xeno-serien fick dock sin begynnelse redan 1998 hos Squaresoft, när de i Japan och Nordamerika släppte spelet Xenogears för PlayStation. Jag vet inte riktigt vilket år Tetsuya Takahashi slutade på Squaresoft, men 2002 släppte Monolith Soft (med Namco som utgivare) Xenosaga Episode I: Der Wille zur Macht för PlayStation 2, den första delen av en tänkt hexalogi, som sedan bara blev en triologi (med undantag för ett par spin-offs) när utgivarna abrupt stoppade produktionen av fler spel i Xenosaga-sagan.

Xenosaga
-sagan brukar anses som en spirituell uppföljare till Xenogears, då finns tydliga anspelningar på Xenogears i Xenosaga. Tetsuya Takahashi har själv sagt att Xenosaga är klart stilistiskt och tematiskt likt Xenogears men att spelen bör ses som orelaterade. De ville helt enkelt "starta från scratch" när de började på ett nytt företag.

Så för den som vill spela lite RPG på sin Wii och även passa på att höra kanske lite fräsch musik från Chrono Trigger och Xenogears-kompositören Yasunori Mitsuda, så kan man hålla ögonen öppna för Xenoblade Chronicles senare i år.

Det finns även en odramatisk trailer för Xenoblade... där karaktärerna gör föga annat än att springa genom landskap:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0