Final Fantasy på tapeten...

Nu är det visserligen inte dagsfärska nyheter i skrivande stund, men det har varit ett antal intressanta utlåtanden i spelmedia om den legendariska spel-franchisen.

Till att börja med så uppmärksammades det för cirka två veckor sedan att Square-Enix redan registrerat domännamnet www.finalfantasyxiii-3.com, innan det att den trettonde delens uppföljare har släppts. Detta innebär antingen att de förväntar sig en pangsuccé, eller att det åtminstone ämnas lämna gott utrymme för en ytterligare uppföljare rent storymässigt. I annat fall rör dig sig bara om ett defensivt införskaffande av möjliga framtida domäner.

Final Fantasy XIII-2 har för övrigt fått nya trailers lite titt som tätt och det officiella europeiska releasedatumet har avslöjats bli den 3:e februari.

Ett annat intressant uttalande som gjorts är att produktionen av både Final Fantasy Versus XIII och Final Fantasy Type-0 nu påstås "pågå till 100%", med allt vad nu detta skulle kunna tänkas innebära.

Appropå det så har det även tillkännagivits att Final Fantasy Type-0 faktiskt kommer att få en release via PlayStation Network, trots att spelet ligger på 2st UMD-skivor, vilket innebär att vi borde kunna räkna på en nedladdningsstorlek på mellan två och fyra gigabyte.

Sedan har det även offentliggjorts att Square-Enix ämnar släppas en HD-remake av Final Fantasy X för PlayStation 3 och PlayStation Vita.

...och sist, men inte minst, har det börjat släppas videos av gameplay från Theatrythm: Final Fantasy, varav den senaste innehåller klipp av klassiska Uematsu-godbitar såsom "One-Winged Angel", "Terra's Theme" och "Clash On The Big Bridge":


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0