Musik 2011: Lou Reed och Metallica - Lulu

I februari detta år så hintades det att Metallica skulle påbörja ett inspelningsprojekt, som inte skulle vara 100% Metallica. Det tog därefter ett bra tag innan det uppdagades att detta skulle komma att röra sig om en kollaboration mellan ovan nämnda metalband och Lou Reed.

Resultatet av kollaborationen kommer senare i år att släppas i form av albumet betitlat Lulu. Detta blir då det första Metallica producerat sedan den mix- och master-mässigt misslyckade Death Metallic 2008, som var uppföljare till den produktionsmässigt experimentella St. Anger (som kom 2003). Ser man det på det sättet får man dock ha i åtanke att detta projektet inte kanske ses som ett nytt Metallica-album, utan som ett fristående alster som av en händelse råkar involverar Metallica.

Idag släpptes då det första offentligt lyssningbara från skivan, i form av en kort snutt från låten "The View". Det är svårt att säga mycket av blott ett kort klipp från en enstaka låt, därför väljer jag också att avslutningsvis bädda in snutten utan någon vidare kommentar:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0